15.12.2016.

Nova Toyota C-HR u prodaji

Dizajniran tako da se istakne u Toyotinoj ponudi, ali i u čitavom segmentu, novi C-HR, ili Coupe High-Rider, predstavlja posvećenost Akia Tojode većoj stilskoj slobodi i promovira inženjersku kreativnost s namjerom da se postigne upečatljiv dizajn i naglasi vozački doživljaj.

Toyota C-HR je ostao vjeran linijama koje su najavili koncepti predstavljeni od 2014. godine, koje svjedoče hrabrosti dizajnera da se novi model izdvoje od ostatka Toyotinih modela i tako postave novi smjer u dizajnu srednje-velikih crossovera.

Modelom C-HR Toyota cilja jasan i poseban profil kupaca. Vođeni emocijama, kupci C-HRa žele individualnost, kao i prvi iskušati neko novo iskustvo ili proizvod. Izgled i kvaliteta su ključni u razmatranju bilo kakve kupovine, jer je automobil produžetak njihove ličnosti. Inspirirani onim što su naučili kroz brojne razgovore s dosadašnjim kupcima, glavni dizajner C-HR, Hirojuki Koba (Hiroyuki Koba) je bio ustrajan u svom fokusu na sve želje kupaca, pa je postavio visoke standarde za dizajn, kvalitetu i dinamičnost. Toyota C-HR ima jedinstven karakter, koji demonstrira fleksibilnost koju TNGA (Toyotina nova globalna arhitektura) pruža konstruktorima u tri ključne oblasti; dizajn, pogon i dinamika, osiguravajući isporuku svježeg pogleda na segment crossovera.

Opremljena je paletom motora osmišljenom za točno onakve snažne vozne karakteristike kakve kupci traže. To je najsnažnije izraženo jedinstvenom, potpuno hibridnom izvedbom koja čini vrh ponude. Uz izlaznu snagu od 90 kW/122 DIN KS, novi hibridni pogonski sklop zadnje generacije ne samo da je učinkovitiji i lakši od prethodnih sustava, nego i nudi izraženije performanse. Naravno, i potrošnja goriva je poboljšana, pa u mješovitom režimu ona iznosi samo 3,6 l/100 km. Hibridni sustav u Toyoti C-HR se odlikuje benzinskim motorom od 1,8 litara VVT-i s Atkinsonovim radnim procesom. Toyota C-HR je dostupna i s novim turbo motorom od 1,2 litre koji je premijerno predstavljen u Aurisu.

Odlikuje se snagom od 85 kW/116 DIN KS i 185 Nm okretnog momenta uz emisiju CO2 od 125 g/km i potrošnjom goriva u mješovitom režimu od 5,5 l/100 km. Može biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili kontinuirano promjenljivim mjenjačem (Continuously Variable Transmission – CVT). Izvedbe opremljene mjenjačem CVT su dostupne u izvedbama s pogonom na prednje ili na sve kotače. Nova Toyota C-HR stigla je u prodajne salone diljem Hrvatske s početnom cijenom od 163.900 kuna u benzinskoj izvedbi i 194.900 kuna u hibridnoj izvedbi.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club