13.01.2017.

Prodaja novo registriranih automobila u Hrvatskoj

Prodaja novo registriranih automobila u Hrvatskoj u prošloj godini definitivno je pokazala porast. Različiti su parametri i kriteriji po kojima možemo promatrati i analizirati brojčane podatke prodaje automobila.

Svakako, zanimljiv podatak je onaj koji govori o kupnji automobila u vlasništvu privatnih osoba u 2016-oj. Što se toga tiče najbolje rezultate u prodaji u Hrvatskoj postigao je Suzuki, i to ukupno kao brand, ali i gledano po modelima gdje Vitara apsolutno drži prvo mjesto, brojkom koja je dvostruko veća od drugoplasiranog branda koji ima dvostruko manje automobila prodanih privatnim osobama. Ovo je svakako veliko priznanje za marku Suzuki odnosno za njen model Vitaru koja je po mnogims osim prodajnih rezultata zaslužila i epitet najbolje kupnje. Ovo veliko priznanje dobiveno od strane hrvatskih kupaca, pred Suzuki postavlja važan zadatak po kojem ovaj rezultat treba opravdati, a po mogućnosti i dodatno unaprijediti u ovoj godini.

Optimizam i velike nade u Suzukiju proizlaze iz činjenice da su modeli Vitara i novi S-CROSS u većini slučajeva pojeftinili s novim obračunom posebnih poreza. Novonastala razlika u cijeni, u rasponu od 80 do skoro 6.100 kn neće biti iskorištena za dodatnu zaradu, već će biti vraćena, prema mišljenju odgovornih u Suzukiju, ionako porezno preopterećenim kupcima.

Ipak, ima i nekoliko varijanti navedenih modela koji su poskupjeli, ali iznos najvećeg poskupljena seže do 1.625 kn, što znači kako su Suzukijevi modeli, s novim sustavom oporezivanja, općenito pojeftinili.

Ove cijene mogu prvenstveno zahvaliti korištenju najnaprednije tehnologije, koje Suzuki ugrađuje u svoje modele, kao i njihovoj maloj masi koja im omogućuje iznimno dobre vozne karakteristike, a da pritom ostaju obzirni prema okolini i putnicima. Tako se i Vitara i novi S-CROSS mogu pohvaliti naprednom sigurnošću, s osvojenih 5 zvjezdica na EURONcap testiranjima, ali i brojnim aktivnim pomagalima kojima automobil sam prevenira sudare i slične opasne situacije.

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club