23.09.2016.

Nova E-klasa All-terrain

Od neasfaltiranih staza i strmih serpentina do snijegom zametenog skijaškog doma – zahvaljujući većoj udaljenosti od tla s većim kotačima i 4MATIC pogonom na sve kotače uključenim u standardnu opremu, nova E-klasa All-Terrain odabire rute na kojima konvencionalni karavani često moraju odustati.

Zahvaljujući stilskim elementima s terenskim izgledom, All-Terrain ima snažnu i robusnu pojavu s kojom se razlikuje od standardne karavanske izvedbe. Dinamičnost i moderan luksuz spajaju se sa superiornošću, koja ne ostavlja sumnju u status ovog modela, i slijede trenutni dizajnerski izričaj.

Najuočljivija značajka privlačnog prednjeg kraja je maska u SUV stilu s dvije prečke i integriranom središnjom zvijezdom. Prečke su presvučene u iridij srebrnu boju. Robusnom izgledu također doprinose prepoznatljivi prednji branik i obloge zaštite podvozja, presvučene u srebrnu, kromiranu boju. Gornji dio trodijelnog prednjeg branika lakiran je u boju karoserije, a donji dio izveden je od zrnate crne plastike.

Gledajući sa strane, crni lukovi kotača prepoznatljiva su značajka koja ističe sve-terenski karakter modela. To se također odnosi na bočni prag u jednakoj boji koji uključuje kromiranu letvicu. Tri ekskluzivne izvedbe naplataka, promjera 19 i 20 inča s višim bočnim stranicama, vozilu pružaju samouvjeren izgled, veću udaljenost od tla i veću udobnost na lošijim cestama.

All-Terrain izvedba također uključuje za model specifični trodijelni stražnji branik s gornjim dijelom koji je lakiran u boju karoserije, a donji dio izveden je od zrnate crne plastike. Dodatne tipične SUV značajke uključuju robusnu vanjsku zaštitu praga prtljažnika i zaštitu podvozja u srebrnoj, kromiranoj boji.

Specijalne značajke unutrašnjosti uključuju ekskluzivne All-Terrain obloge od imitacije aluminija i ugljičnih vlakana, sportske papučice od nehrđajućeg čelika s gumenim čepovima i podne prostirke s All-Terrain oznakom. Oprema All-Terrain izvedbe temelji se na AVANTGARDE unutrašnjem paketu, dok su opcijski dostupni EXCLUSIVE i designo dodaci. Novi model može se pohvaliti dovitljivim pretincima i odlagalištima E-klase karavan, kao što je teretni položaj stražnjeg sjedala i mogućnost preklapanja u omjeru 40:20:40, kao dio standardne opreme. Dostupne su sve inovacije E-klase koje se odnose na sigurnost, udobnost i praktičnost.

Zahvaljujući zračnom ovjesu moguće je odabrati tri visine karoserije od 0 do +35 mm. Neovisno o programu vožnje, najviša visina se također može odabrati ručno uz pomoć tipke za visinu na središnjoj konzoli. E-klasa All-Terrain za 29 milimetara je viša od E-klase karavan – 14 mm odnosi se na gume većeg odnosa visine/širine, a 15 mm na normalnu visinu vožnje zračnog ovjesa. Udaljenost od tla kreće se od 121 do 156 mm.

All-Terrain model krenut će u prodaju kao izvedba E 220 d 4MATIC (143 kW/194 KS) s novo razvijenim četiri cilindričnim dizelskim motorom. U kratkom roku nakon toga u ponudi će se naći izvedba sa šest cilindričnim dizelskim motorom. Obje izvedbe dolaze u kombinaciji s novim 9G-TRONIC devet-stupanjskim automatskim mjenjačem kao dijelom standardne opreme.

E-klasa All-Terrain doživjet će svjetsku premijeru na Pariškom salonu automobila 2016., a početak prodaje planira se za proljeće 2017.

: Pogledajte ostala Mercedes vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club