28.05.2009.

Honda – stigao prvi dizel s automatskim mjenjačem

Nakon predstavljanja Hondinog prvog dizel agregata 2004. godine te osvojenih brojnih nagrada, ovih je dana na našem tržištu lansirana Honda Accord s dizelskim agregatom i s dugo očekivanim automatskim mjenjačem

i-DTEC

Honda Accord uz prepoznatljivu sportsku notu, dinamičnost, iznimnu uglađenost i vrhunski imidž vozila koji je u potpunosti proizveden u Japanu, između ostalog predstavlja sinonim za kvalitetu, pouzdanost i beskompromisnu sigurnosti. Zbog navedenih činjenica Honda Accord je vrlo brzo postao jedan od najprodavanijih modela u Europi, a ovih dana je u Hrvatsku stigao i Hondin prvi automatski mjenjač za dizel agregat koji se implementira u model Accord.

i-DTECŽeljno iščekivani automatski mjenjač za i-DTEC agregat približit će model Accord novom segmentu kupaca, posebice velikim korporacijama i flotnoj prodaji kojima je jedan od uvjeta pri nabavci službenih vozila upravo automatska transmisija.

Voditelj projekta za Hondu Accord g. Hiroyuki Ikegami ovim povodom je rekao: '' ..kada smo u Hondu Accord odlučili implementirati novo razvijeni agregat vrhunskih performansi, smatrali smo besmislenim kompromitirati iznimnu fleksibilnost i uglađenost vrhunskog i-DTEC agregata spajajući ga s mjenjačem koji je proizvela neka druga tvrtka. Upravo zbog toga nam je trebalo više vremena za opsežan razvoj i proizvodnju našeg prvog automatskog mjenjača za dizel agregat''.

: Pogledajte ostala Honda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club