14.10.2015.

Honda predstavila budućnost prijevoza

Honda je na 44. Tokyo Motor Showu predstavila široku lepezu serijskih automobila, motocikala i koncepata. Na najprostranijem izložbenom prostoru showa najveću pažnju plijenili su novi hibridni supersportski NSX, novi FCX pogonjen gorivim ćelijama, trkaći bolidi iz raznih natjecanja te čitav niz inovacija namijenjenih jednostavnijem obavljanju svakodnevnih poslova objedinjenih pod geslom “The Power of Dreams”.

Zahvaljujući svojoj inovativnosti, Honda je 2008. godine po prvi puta u prodaju, točnije u najam, pustila model FCX, prvi serijski automobil pokretan tehnologijom gorivih ćelija koji je mogao udobno prevesti pet odraslih ljudi. Kompletni pogonski sklop bio je smješten na tradicionalnom mjestu ispod poklopca motora. Na istome, ali sada znatno unaprijeđenom konceptu temelji se i nova upravo predstavljena Honda FCV. Najznačajnije novosti su povećani domet koji prelazi 700 km pri normalnoj upotrebi te pogonski agregati veće snage koji omogućavaju dinamičniju vožnju. Zanimljivo je napomenuti kako će se vozila koja će se isporučivati u Japanu moći koristiti i kao male pokretne elektrane u slučajevima prirodnih katastrofa zahvaljujući ugrađenim pretvaračima struje.

Od posljednjih Hondinih inovacija za jednostavnije obavljanje svakodnevnih poslova, po prvi puta su široj javnosti u Tokyju predstavljeni Honda Wander Stand i Honda Wander Walker. Oba koncepta dizajnirana su s ciljem unapređenja slobode kretanja ljudi s posebnim potrebama, odnosno lakšeg obavljanja radno intenzivnih poslova.

: Pogledajte ostala Honda vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club