15.06.2011.

Honda CR-Z Racer

Na ovogodišnjoj utrci 24sata Le Mans-a, najpoznatijoj utrci izdržljivosti, Honda je predstavila CR-Z hybrid Racer. CR-Z hybrid Racer je vozilo koje predstavlja budućnost utrka, a predstavljena je u sklopu događanja pod imenom ''Pogled u budućnost Le Man-a'' ("Le Mans vers le Futur"). Osnovni je cilj ovog događanja predstaviti vozila budućnosti koja mogu sudjelovati na utrkama već danas.

Honda CR-Z Racer

Organizatori utrke 24sata Le Mans-a Automobile Club de l'Ouest se zalažu da posjetiteljima predstavne smjer u kojem će nas odvesti utrkivanje u budućnosti pa se već dvije godine organizira predstavljanje trkaćih vozila budućnosti pod nazivom "Le Mans vers le Futur".

Honda CR-Z Racer

Honda, pionir u masovnoj proizvodnju hibridnih vozila, prva je proizvela i jedno hibridno vozilo za utrke i predstavila ga na prošlogodišnjem sajmu SEMA Show u Las Vegas-u. Vozilo je razvijeno u pogonima Honda Performance Development-a (HPD), američke podružnice Honde zadužene za razvoj i konstruiranje trkaćih vozila. Ubrzo nakon predstavljanja CR-Z hybrid namjenjen utrkama učestvovao je i u svojoj prvoj utrci Thunderhill 25 Hours, na stazi u blizini San Francisca, a u svojem premijernom nastupu zauzeo je drugo mjesto u svojoj klasi.

Honda CR-Z Racer

HPD razvio je vozilo sa ciljem testiranja u pravim trkaćim uvjetima, sa ciljem usavršavanja hibridnih vozila za upotrebu na trkaćim stazama. U Europi, CR-Z Racer upotrebljava se kao Safety car na utrkama Speed EuroSeries.

Honda CR-Z Racer

Tehnički podaci za CR-Z Racer hybrid by HPD:
Sustav: IMA hybrid (Electrični motor ugrađen je izmežu motora sa unutarnjim sagorijevanjem i mjenjača)
Pohranivanje energije u Li-ion bateriju 7 kWh/173 volti
Benzinski agregat: 4 cilindra u liniji, poprečno ugrađen
Zapremina: 1,497 cm3
Model agregata: SOHC, 4 ventila po cilindru; ubrizgavanje goriva, turbo
Mjenjač: 6 speed manual
Snaga: 200 ks
Max moment: 237 Nm
Specifična snaga: 133 ks / litri zapremine

: Pogledajte ostala Honda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club