12.11.2010.

Honda CR-Z japanski Car of the Year

Hondin hibridni automobil "CR-Z" je japanski Car of the Year 2010-2011. Itou Takashi Shin, predsjednik Honde izjavio je: ''Velika je čast biti nagrađen ovako prestižnom nagradom i biti pobjednikom između toliko kvalitetnih i atraktivnih vozila koja su se ove godine našla u izboru. Naglašavam da je javnost prepoznala CR-Z kao automobil sa potpunom drugačijom idejom, a najvažnije do svega je zabavna vožnja sportskog automobila uz minimalno zagađenje i potrošnju goriva.Ova nagrada biti će dodatni veliki poticaj kontruktorima u Hondi.''

cr-z

Tijekom 31 godine izbora Car of The Year u Japanu Honda je dosada osvojila najveći broj ove prestižne nagrade. 11 puta Hondini modeli automobila osvajali su ovu nagradu. Prošle godine, kada su organizatori slavili 30 godina dodjeljivanja ove prestižne nagrade Honda Fit (u Europi Honda Jazz) nagrađen je posebnom nagradom ''Najboljim automobilom u posljednjih 30 godina''.

cr-z

Od 2000. godine Honda je osvojila ukupno 6 nagrada, što dokazuje da su nepredne tehnologije, ekološka vozila i dizajn vozila kod žiri-a postali najvažniji kriteriji i čimbenici pri donošenju odluke koji je automobil najbolji.

cr-z

: Pogledajte ostala Honda vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club