12.09.2017.

Nova guma Dunlop Geomax MX12

Dunlop je svoju seriju Geomax® obogatio novom gumom MX12, koju su izradili na osnovu iskustva dobivenog na natjecanjima MXGP. Gume iz navedene serije nesumnjivo su prvakinje utrka na najvišoj razini budući da su upravo s njima na ovogodišnjim utrkama FIM World MXGP pobijedili Shaun Simpson i Clement Desalle. Nova guma Dunlop Geomax MX12 namijenjena je za vožnju po pješčanoj i blatnoj površini, a po izdržljivosti je osjetno bolja od svoje prethodnice MX11. Zasluge za to imaju tri nove značajke: usavršeni profil gume, novi dezen gaznog sloja i preoblikovana kordna konstrukcija.

Dunlop je usavršenim profilom gume povećao izdržljivost na pješčanoj i blatnoj površini. Uvođenjem nove V-Block tehnologije dodatno je postigao još veće prianjanje pri izlasku iz zavoja i veću kontaktnu površinu koja doprinosi povećanoj stabilnosti kod kočenja.

Dunlop je uveo novi dezen gaznog sloja koji je primjeren za otežane vozne prilike na blatnom i pješčanom terenu, a kod njegovog razvoja koncentrirali su se prvenstveno na poboljšanje prianjanja te bolji nadzor nad proklizavanjem. Stražnja guma ima tehnologiju Progressive Cornering Block, koja zbog poboljšanoga bočnog prianjanja i veće kontrole nad proklizavanjem omogućuje stabilnost u zavojima.

Prianjanje i ublažavanje udaraca u Dunlopu je usavršeno preoblikovanjem konstrukcije kordne karkase. Ona uključuje sustav kontrole rasporeda napetosti u kordnoj konstrukciji, tzv. Carcass Tension Control System, koji omogućuje veći promjer i time veću kontaktnu površinu. Sve to u kombinaciji s nadogradnjom provjerenoga makromolekulskog polimera gume MX11 osigurava veliku izdržljivost.

Lansiranjem gume Geomax MX12 Dunlop sada nudi cjelovit izbor MX. Osim nove gume MX12 za pijesak i blato tu su još i Geomax MX3S, koja je savršena za meku i srednje meku površinu, te guma MX52, koja se odlično ponaša na srednje čvrstom i čvrstom terenu.

: Pogledajte ostale vijesti i videa iz rubrike Gume :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club