18.07.2017.

Prodaja fizičkim osobama u prvih 6 mjeseci

Prema podacima o udjelu privatnih kupaca u stvarnom tržištu novih automobila u Hrvatskoj za prvih 6 mjeseci ove godine vidljivo je kako je ukupno tržište poraslo, ali se istovremeno udio privatnih kupaca u odnosu na prošlu godinu smanjio.

U prvih šest mjeseci ove godine tako je prodano ukupno 32.151 novih automobila, od čega je tvrtkama prodano njih čak 25.351 tj. 78,8%, dok se preostalih 21,2% odnosi na prodaju fizičkim osobama.

Sve to zapravo znači da je broj privatnih kupaca realno ostao na otprilike istoj razini samo je tržište poraslo na osnovu flota i izvoza.Na prvom mjestu prema prodaji privatnim kupcima nalazi se Suzuki i to drugu godinu zaredom. Osim toga Suzuki Vitara je i dalje najprodavaniji model privatnim kupcima u Hrvatskoj, dok je Suzuki S-Cross četvrti najprodavaniji model u istom segmentu. Ovi rezultati pokazuju kako Suzuki pruža dobar omjer uloženog i dobivenog što su kupci prepoznali jer je upravo privatni segment onaj u kojem ljudi mnogo više odvaguju i biraju, u usporedbi s poslovnim segmentom.

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club