19.11.2015.

Najbolje od dva svijeta – Audi Q7 e‑tron 3.0 TDI quattro

S modelom Q7 e‑tron quattro, Audi predstavlja prvi plug-in hibridni model sa šest cilindričnim TDI motorom i quattro pogonom.

Ovaj plug-in hibrid na cestu donosi najbolje od oba svijeta. Model Q7 e‑tron 3.0 TDI quattro kombinira prednosti motora s unutrašnjim sagorijevanjem s prednostima električkog pogona i u ovom polju postavlja nove standarde. Plug-in hibridni pogon u modelu Audi Q7 e‑tron quattro osigurava puno snage u bilo kojoj situaciji. Ugrađeni 3.0 TDI dizelski i električki motor zajedno proizvode kombiniranu snagu sustava od 275 kW (373 KS) i 700 Nm okretnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 6,0 sekundi, a maksimalna brzina je 225 km/h. Zahvaljujući spremniku goriva od 75 litara, ukupni doseg s jednim punjenjem je 1.400 kilometara. Prednosti plug-in hibrida: dok automobili s klasičnim pogonom tijekom kočenja nepovratno gube energiju, Q7 e-tron quattro je obnavlja. Drugim riječima, tijekom kočenja kinetičku energiju pretvara u električnu, koju može kasnije koristiti tijekom ubrzavanja. Prednost punjive baterije u modelu Q7 e‑tron quattro je u tome što u velikoj mjeri zadovoljava potrebe dnevne mobilnosti. U potpuno električnom načinu vožnje s maksimalnom snagom od 94 kW, vlasnici prijeći do 56 kilometara uz nultu emisiju ispušnih plinova.

Audi Q7 e‑tron quattro također postavlja standarde potrošnje: prema ECE standardu za plug-in hibride, troši samo 1,7 litara dizelskog goriva na 100 kilometara. To odgovara emisijama od 46 grama CO2 po kilometru. Sustav klima uređaja također je konstruiran za maksimalnu učinkovitost.

S integriranom toplinskom pumpom, sustav upravljanja toplinom koristi otpadnu toplinu električkih komponenata i specijalno je razvijen za ovaj SUV. Audi je prvi proizvođač u svijetu koji koristi ovu tehnologiju u proizvodnji plug-in hibrida. Audi Q7 e‑tron quattro nudi najprostraniju unutrašnjost u svom segmentu i može se prilagoditi s raznim značajkama udobnosti i praktičnosti luksuzne klase. Zaslon i koncept rukovanja također postavljaju standarde. Standardni Audi virtualni kokpit i MMI sustav u potpunosti su razvijeni od početka. Njihovo upravljanje je jednostavno i uključuje inteligentnu logiku.

U modelu Audi Q7 e‑tron quattro, standardni MMI navigacijski sustav plus, koji uključuje Audi connect internetski modul, djeluje zajedno s hibridnim sustavom upravljanja. Navigacijski podaci i prometne informacije u stvarnom vremenu mogu se prije kretanja na put koristiti za izračunavanje učinkovite hibridne strategije za najbolju rutu do odredišta. Na putu, pomoć u predviđanju učinkovitosti pomaže vozaču uštedjeti gorivo. Ona generira detaljni prikaz rute do tri kilometra ispred i koristi vizualne preporuke za puštanje papučice gasa kada je to preporučljivo. U isto vrijeme, aktivna papučica gasa šalje impuls u stopalo vozača. Ovaj novi sustav pomoći još je jedna pionirska tehnologija iz Audija.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Share

facebook twitter rss you-tube
oldtimer club